O nama Što je STH Ured Zagreb Ured Osijek Ured Rijeka Ured Split Udruženi u SSSH/Teritirijalni uredi SSSH
Dokumenti Deklaracije Tijela
Općenito Sindikalni povjerenici
Granski kolektivni ugovor Kućni kolektivni ugovori
Pravna stajališta i mišljenja Plaće i materijalna prava Pošalji upit
Statut Pravilnik o financiranju
Dan trgovaca Deklaracija o objedinjavanju sindikata u RH
Skupština Statutarna komisija Nadzorni odbor Glavni odbor Izvršni odbor Predsjednica
MINIMALNA PLAĆA U RH PRAVILNIK O POREZU NA DOHODAK

Ljude ispred profita


01.05.2016.

Prosvjednom povorkom pod sloganom „Ljude ispred profita“, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Nezavisni hrvatski sindikati obilježili su ovogodišnji Međunarodni praznik rada, 1. maj. Povorci se pridružio i Sindikat trgovine Hrvatske sa svojim sindikalnim povjerenicima i članovima sindikata.

Prosvjednici su se okupili ispred Radničkog doma, te se s cipelama na štapu i pinklecima na ramenu, te brojnim transparentima, uputili prema Maksimiru.„Kad radiš za kikiriki, svaki ti je dan sikiriki“, „Zdravlje svima, a ne samo njima“, „S faksa na burzu,, s posla na groblje“, „Bez radnika nema ni profita“, „Ulica je udobnija od kauča“… samo su od nekih viđenih transparenata.

- Želimo Hrvatsku u kojoj zdravlje neće biti privilegija bogatih, zemlja u kojoj radnici neće s posla odlaziti na groblje, zemlja iz koje radnici neće, u potrazi za trbuhom za kruhom, odlaziti iz zemlje… Želimo da ljudi vide svoju budućnost u Hrvatskoj te da imaju dostojne plaće i mirovine, a mladi posao – sindikalna je poruka.